Officiell webbplats
Garanterat Bästa Pris
  • Om Ulvsby Herrgård
  • Svenska Svenska

Valt erbjudande: Teater 2 dagar helg med teater dag 2 2022

Du har inte valt datum ännu

  Visa alla paket

Teater 2 dagar helg med teater dag 2 2022

 

Västanå Teater och Selma Lagerlöf har vandrat på samma stigar under lång tid!
”Med samma urkälla, det värmländska muntliga berättandet kring köksbord och eldstäder, har Västanå Teater med Selma som förebild arbetat med att skapa något eget och nytt utifrån gamla historier. Det är i skärningspunkten mellan tradition och förnyelse som det kreativa skapandet sker och vi känner oss oerhört besläktade med hennes konstsyn. Inte minst när det gäller att framplocka det poetiskt sköna även ur de tarvligaste förhållanden, som hon formulerade det i ett tidigt brev. u när Västanå Teater fyller 50 år har vi valt att skapa en sprakande kavalkadföreställning som är ett möte mellan Västanå Teater och Selma Lagerlöf, där vi hämtar scener från alla våra Lagerlöf-uppsättningar och skärskådar just vår gemensamma kärlek till berättandet, musiken, dansen och teaterkonsten. Selma Lagerlöf hade ett stort teaterintresse genom hela livet och som prosaförfattare lägger hon sitt fokus på att skapa scener och tablåer, där berättandet i hög grad förs vidare i replikform.
I novellen ”En saga om en saga” skriver Selma hur den fantastiska berättelsen om Gösta Berling, Majorskan, och alla de andra karaktärerna i Gösta Berlings Saga kommer till i en omskakande vision när hon går på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Vi har lånat titeln för att den lika gärna kan syfta på Västanå Teaters femtioåriga saga, som är lika osannolik som berättelsen om fantasins jättebin som Selma låter flyga in i bikupor av helt vanlig storlek.”

 

Längd på paketet: Från 2 dagar
Möjliga ankomstdagar: fre, lör

 

Paketet inkluderar

  Frukost
  Herrgårdsmiddag 4-rätter
  Frukost
  Teaterbiljett
  Entré Rottneros Park
  Herrgårdsmiddag 4-rätter dag 2

 

Du kanske även är intresserad av

Boka paket & erbjudanden

Ändra sökning
Stäng
Kalendern visar möjliga ankomstdagar för Teater 2 dagar helg med teater dag 2 2022. Välj ankomstdag nedan eller se fler datum och andra erbjudanden här.
Ankomstdatum:
Antal rum och gäster:
Rabatt- eller agentkod