Officiell webbplats
  • Om Ulvsby Herrgård
  • Svenska Svenska

Valt erbjudande: Cyklelpaket 3 dagar

Du har inte valt datum ännu

  Visa alla paket

Cyklelpaket 3 dagar

 

Här cyklar du mellan vackra kyrkbyar i den värmländska litteraturens hjärtland. Såväl Selma Lagerlöf som Göran Tunström har skrivit om trakten kring Sunne och sjön Frykens glittrande vatten. Den långsmala sjön, de blånande höjderna och det rika odlingslandskapet som följer sjön från söder till norr. Du kommer att hitta ett speciellt lugn i landskapet runt sjön Fryken och kan njuta av att bo på en historisk herrgård mitt i det vackra Värmland. Maten du äter är lagad på lokala råvaror med smaker hämtade direkt från skog, mark och sjö. Det här är ett cykelpaket som gör alla sinnen glada!

Drottning Kristina utnämnde Ulvsby herrgård till säteri på 1600-talet för att senare lägga beslag på herrgården helt för egen del. Selma Lagerlöf skriver om Ulvsby som Länsmansgården i romanen Gösta Berlings Saga, och hon fick Nobelpriset i litteratur som första svensk och kvinna.

Cykelturen går mestadels på lugna asfalterade vägar på landsbygd, i skogsbygd och utmed sjöar. En och annan gammal grusväg kan dyka upp på turen. Det är ganska flackt, bara några svaga lutningar här och där. Ta tid att stanna för ett svalkande dopp, hänförs av vacker utsikt och spännande möten med konsten runt sjön. På kvällen kopplar du av i Drottning Kristinas badstuga och njuter av en välkomponerad 3-rätters middag.

Hur många sagolika byar i Sunne vill du cykla till?

Det finns så mycket att upptäcka inom cykelavstånd och paketet innehåller tre övernattningar. Du kan även förlänga din vistelse med en fjärde natt. Samtliga varianter börjar på Ulvsby herrgård som ligger på västra sidan av Fryken cirka 3 kilometer norr om Sunne centrum. Öppettiderna på besöksmålen kan variera, se varje ställes hemsida eller prata med oss på Ulvsby

 

Möjliga ankomstdagar: mån, tis, ons, tor, fre, lör, sön

 

Paketet inkluderar

  Herrgårdsmiddag 3-rätter dag 1
  Frukost
  Herrgårdsmiddag 3-rätter dag 3
  Herrgårdsmiddag 3-rätter dag 2

 

Du kanske även är intresserad av

Boka paket & erbjudanden

Ändra sökning
Stäng
Kalendern visar möjliga ankomstdagar för Cyklelpaket 3 dagar. Välj ankomstdag nedan eller se fler datum och andra erbjudanden här.
Ankomstdatum:
Antal rum och gäster:
Rabatt- eller agentkod