Bokningsmeny
Svenska Svenska

Valt erbjudande: Klassiskt julbord och Nordic SPA

Du har inte valt datum ännu

  Visa alla paket

Klassiskt julbord och Nordic SPA

 

Fira julen på Skytteholm med ett traditionellt svenskt julbord med fem turer. Njut av vacker natur och koppla bort julstressen i vårt rogivande nordiska spa. Checka in i något av våra fina hotellrum och ta en promenad i skogarna omkring oss. Värm dig sedan i vår bastu i Strandpaviljongen, beställ något värmande att dricka och för den modige väntar kanske ett iskallt dopp i Mälaren. Koppla bort julstressen i vårt nordiska spas relaxavdelning och njut av ett dopp i vår uppvärmda utomhuspool. 

 

När det börjar närma sig middag så välkomnas ni med glögg och pepparkakor. Därefter väntar vårt hemlagade julbord som har det mesta man kan önska. Visste du att det finns en turordning för hur julbordet ska ätas, enligt den legendariska restaurangmannen Tore Wretman? Fem gånger ska man hämta mat och varje tallrik har ett tema: S.O.S. (smör, ost, sill), fiskrätter, kallskuret, småvarmt och slutligen julbordets söta desserter som väntar på ett härligt gottebord.

 

Köp något gott till kaffet i baren eller varför inte en drink eller två. Somna sedan skönt i något av våra fina hotellrum och vakna upp utvilade till en härlig frukostbuffé.

 

Vårt traditionella julbord består av: 

 

Första turen
S O S – smör ost och sill

Inlagd sill, inlagd strömming, sillsallad, gubbröra och västerbottenost

Andra turen
Fiskrätter – kalla fiskrätter på färsk fisk

Rökt, gravad och inkokt lax, böckling, fiskpatéer, skaldjur och ägg

Tredje turen
Kallskuret – kalla kötträtter

Julskinka, sylta och pastej

Fjärde turen
Småvarmt – varma rätter

Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, fläskkorv, revbensspjäll, kål och lutfisk

Femte turen
Sött och friskt – dags för dessert

Ost & kex, fruktsallad, risgrynsgröt, ris à la Malta, pepparkakor, klenäter, äppelkaka, knäck och kola

 

Vi har två sittningar varje dag, 17.00 eller 19.30, du väljer önskad tid för middag samt när du önskar besöka vårt spa i nästa steg i bokningen.

 

Val av rum
Välj mellan att bo i herrgårdsrummen som är inredda i en ljus herrgårdsstil och renoverades 2014. Dessa rum ligger i herrgårdens vackra flyglar precis intill herrgården. Eller välj standardrum i Skyttegården som ligger i samma byggnad som julbordet och frukosten serveras. Rummen är enkla, stilrena och har antingen utsikt mot Mälaren eller mot lummig skog. 

 

Tips! Köp vandringstillägg och hämta upp en ryggsäck packad med matsäck, sittunderlag och starta vistelsen med en uppfriskande promenad. Vandringstillägg och andra tillval finns längre fram i bokningsförfarandet. 

 

Välkommen till en traditionell och rogivande jul på Skytteholm. 

 

 

 

Längd på paketet: Från 1 dag
Möjliga ankomstdagar: tor, fre, lör

 

Paketet inkluderar

  Traditionellt julbord och entré Nordic SPA
  Glögg
  Gottebord
  Frukost

Boka paket & erbjudanden

Ändra sökning
Stäng
Kalendern visar möjliga ankomstdagar för Klassiskt julbord och Nordic SPA. Välj ankomstdag nedan eller se fler datum och andra erbjudanden här.
Ankomstdatum:
Antal rum och gäster:
Rabatt- eller agentkod