Officiell webbplats
  • Om Scandinavian Hiking - Björnholmssätern
  • Svenska Svenska

Valt erbjudande: Vildmarksupplevelse i Fulufjällets nationalpark

Du har inte valt datum ännu

  Visa alla paket

Vildmarksupplevelse i Fulufjällets nationalpark

Från 7 560 SEK

Per gäst

 

Vi guidar dig till att låta dina sinnen ta in den underbara naturen och känner tystnaden i urskogen. Tillsammans utforskar vi omgivningen i dalen med höstens alla dofter och färger. När vi att har fyllt på med kraft från vattnet i Tangån vandrar vi upp mot fjällkanten. Här vid fjällbjörkarna stannar vi upp och njuter av de vackra fjällvidderna.

 

Efter en vandring bland skog och fjäll väntar ett uppfriskande bastubad vid ån! Det börjar skymma, stjärnhimlen öppnar upp sig över oss och du lär dig laga mat över öppen eld med lokala råvaror som vi toppar med något från skogens skafferi.

 

Program

 

Dag 1

 

Tåget går från Stockholm 09:44 och ni anländer till Mora 13:31 där möter vi upp er och vi lastar in packningen i vår minibuss. När vägen blir smalare och skogen tätare närmar vi oss parkeringen vid Storbron. Nu är det äntligen dags att sträcka på benen! Vi vandrar tillsammans de sista 3,5 kilometerna omgivna av gammelskogen till Björnholmsätern.

 

Adjö civilisationen

Här vid Tangån bland de höga granarna säger vi adjö till civilisationen. Nu lämnar ni in era telefoner och smartklockor. När vi låst in dem i skrinet så får ni landa lite i lugnet på Björnholmssätern.

 

Bastubad under stjärnhimlen

Innan middagen väntar ett uppfriskande bad i fjällvatten och ett varmt bastutält.

Utomhusmatlagning över öppen eld
Några av er gör upp eld och allt det som hör till, hugga och spänta ved och samla tändmaterial. Vi hjälps åt med förberedelser för en härlig middag utomhus där vattnet hämtas från ån.

 

En natt i urskogen
Kaminen sprider en behaglig värme och efter en lång dag är det skönt att krypa ner i varma sovsäckar på renplädar. Du somnar till spraket av kaminen och doften av granris.

 

Dag 2

 

Skogsbad
Efter frukosten guidar vi dig till att låta dina sinnen ta in den underbara naturen och känna tystnaden i urskogen. Tillsammans utforskar vi omgivningen i dalen med höstens alla dofter och färger.

 

Lunch
Tillbaka vid Björnholmsätern äter vi vår lunch som vi lagar utomhus till ljudet av skogen och ån där vi hämtar vårt vatten.
Stilla vandring upp mot fjället
När vi fyllt på med mat och kraft från fjällvattnet i Tangån vandrar vi upp mot fjällkanten.

 

Bastubad vid ån
Efter vandringen bland skog och fjäll väntar ett uppfriskande bastubad vid ån! Det börjar skymma, stjärnhimlen öppnar upp sig för oss här bland gammelgranarna och

 

Middag
Du lär dig laga mat över öppen eld med lokala råvoror som vi toppar med något från skogens skafferi.

Lyssnar på tystnaden under stjärnhimlen
Det har blivit kväll, mörkret och stillheten lägger sig över Björnholmsätern. En lugn vandring i området där vi upplever tystnaden och stillheten. Stjärnhimlen bjuder på en mäktig upplevelse och har du tur bjuds du även på norrsken!

 

Dag 3

 

Äter frukost över öppen eld
Solens första strålar reflekteras i daggen och ni möts av doften av höst. Vi hjälps åt med frukosten och innan vi packar ihop, diskar undan och säger farväl till en oförglömlig upplevelse i urskogen samlas vi runt elden och berättar lite om upplevelsen. Vad ni tagit med er och vad ni lärt er, hur ni haft det på er tur i vildmarken helt utan el, uppkoppling och med få andra möten annat med er själva och skogen.

Fyller på med fjällvatten från ån och vandrar tillbaka
Vi njuter av vandringen tillbaka och till minibussen sedan kör vi er till Mora Hotell och Spa, en skön avlustning på din vildmarkshelg!

 

Dag 4

 

Mora Hotell och Spa
12:18 går tåget till Stockholm från Morastrand som ligger 170 m från hotellet.

 

Möjliga ankomstdagar: mån, tis, ons, tor, fre, lör, sön

 

Paketet inkluderar

  Skogsbad
  2 nätter i tältkåta med renfällar och kamin
  Utomhusmatlagning över öppen eld
  Bastubad
  Måltider
  Hotell Mora

Boka paket & erbjudanden

Ändra sökning
Stäng
Kalendern visar möjliga ankomstdagar för Vildmarksupplevelse i Fulufjällets nationalpark. Välj ankomstdag nedan eller se fler datum och andra erbjudanden här.
Ankomstdatum:
Antal boenden och gäster:
Rabatt- eller agentkod