Bokningsmeny
Svenska Svenska

Valt erbjudande: Smaker på fjället

Du har inte valt datum ännu

  Visa alla paket

Smaker på fjället

 

Följ med på en guidad skogsvandring på fjället, längs mjuka stigar och porlande bäckar, där vi tillsammans upptäcker olika växter runt om i fjällnaturen. Vilka kan man äta? Vad kan vi använda de till? Vi doftar, smakar och plockar kanske med oss något hem. 17-19 augusti.

 

Onsdag:
Ni checkar in på era rum och gör er hemmastadda på hotellet, kanske tar ni en promenad ner till sjön för ett svalkande eftermiddagsdopp.

 

Torsdag:
Vi möts vid Uppvallens Fäbod kl 10. Hit kan du antingen promenera eller cykla genom skogen ca 2,5 km eller ta bilen till Uppvallens parkering. Här i från tar vi oss ut på en enklare vandring under ca 2 timmar på fjället, längs mjuka skogsstigar och porlande bäckar. Tillsammans upptäcker vi olika ätbara växter runt om i naturen och ni får lära er om vad man kan äta och vad det kan användas till.
På kvällen får du sedan avnjuta en avsmakningsmiddag på hotellet där vår köksmästare Karin Sundgren skapat en spännande meny av de växter som vi upptäckt under vår vandring. Naturligtvis får du recepten med dig hem.

 

Fredag:
Ni äter frukost i solen och checkar ut från hotellet för att sedan ta er tillbaka till Uppvallens Fäbod. Väl där kikar ni runt, pratar historia och känner tidens vingslag från en över 200 år gammal fäbovall med utsikt över fjällen.

Sedan finns det lite olika saker att göra - ni väljer själva. Tycker ni om att skapa? Testa på och gör ett traditionellt fäboredskap av naturmaterial. Vill du plocka växter till ditt eget te för dina smaker och behov? Kanske vill du sitta i den vedeldade bastun och bada i den porlande fjällbäcken, i så fall ta med handduk.

Du bjuds naturligtvis på fäbofika och kanske vill du själv prova att göra någon gosak över öppen eld. Sen är det ju helt ljuvligt att göra ingenting, bara ta in den vackra omgivningen på vallen med fjällutsikt. Något för alla helt enkelt.

 

Vad som ingår i paketet: 

En smakvandring med guide 

En lunchmatsäck att ta med ut på turen

En avsmakningsmiddag

En halvdag vid Uppvallens Fäbod

En förmiddagsfika 

 

Längd på paketet: Från 2 dagar
Möjliga ankomstdagar: fre

 

Paketet inkluderar

  Avresestäd Studio
  Matsäck
  Smakvandring
  Sänglinne & handdukar
  Fäbovandring
  Avsmakningsmiddag
  Hotellfrukost

Boka paket & erbjudanden

Ändra sökning
Stäng
Kalendern visar möjliga ankomstdagar för Smaker på fjället. Välj ankomstdag nedan eller se fler datum och andra erbjudanden här.
Ankomstdatum:
Antal rum och gäster:
Rabatt- eller agentkod