Vilhelmsro
Stäng

Om oss

 

Du hittar oss mitt i Sveriges Skafferi, Falbygden. Där förädlar vi de fina, lokala råvarorna till fika och goda måltider. Du kan lita på att vi gör bra val av det vi serverar. Vi gör saker som vi själva gillar och vi gör det med omtanke om miljö och människor.

 

Du kanske förvånas över att Vilhelmsro finns 600 meter från Stora Torget i Falköping? Troligtvis är vi den enda platsen i Sverige där det finns en komplett gårdsmiljö från 1870 så nära centrum. Vi har renoverat allt varsamt från stall till en trevlig cafémiljö. Vi har noga bevarat minnen från svunnen tid, i matsalens fönster ser du hur hästarna har bitit i trävirket och båspallen, där korna en gång stod, finns kvar.

 

Vi gillar kultur och ordnar ofta konserter i vårt stall. Här kommer du riktigt nära artisterna. Jojje Wadenius, Gunilla Backman, Solala och Patrik Isaksson är några av dom som besökt oss, och fler är på gång. Falköping har också väldigt många bra lokala musiker, så ofta blir det också konserter med band från bôgda.

Bildkonsten är viktig för oss. Vi har ofta utställningar i vårt stall, där det mesta som ställs ut också är till salu. Vi startade de första publika arrangemangen på Vilhelmsro med att vara med på evenemanget Konstnatten. Det är vi fortfarande, sista helgen i september brukar vi ha drygt 5 000 besökare hos oss som tittar på konst, äter gott och umgås.

 

Gårdens historia

 

Vilhelmsro Gård grundades 1884 av garvaren och lantbrukaren J.P. Warodell, som även ägde Rådhusgatan 9 (dog 1903). Det var sonen Leoplod Warodell (dog 1917) som drev gården. Hans dotter Marie-Louise gifte sig med Torsten Wetterholm, som tog över gården 1938. En av deras söner drev gården vidare fram till 1979 då kommunen köpte loss stora delar av marken. 1996 tog Mona & Ulf Lindén över gården och var de som startade upp Vilhelmsro Gårdscafé. 2022 såldes verksamheten och gården till Jan-Olof Övergård och drivs idag av Martina Molin.

Kontaktinformation

Adress: Vilhelmsro egendom, 521 40 Falköping
Telefon: 46 10-246 10 20
Hemsida: https://vilhelmsrogard.se/
E-post: info@vilhelmsro.nu
GPS koordinater: 58,1545043/13,5505098

Karta